Riina Vartiainen, sairaanhoitaja (AMK)

Riina Vartiainen, sairaanhoitaja (AMK)

Olen 46-vuotias sairaanhoitaja (AMK) Husulasta. Olen lähtöisin Siilinjärveltä Kuopion kupeesta, mutta Kymenlaaksossa olen asunut vuodesta 1984 saakka. Perheeseeni kuuluu avopuolisoni lisäksi kaksi aikuista poikaa ja 1,5-vuotias tytär.

Kymenlaakso on minulle hyvin tuttu: lapsuuteni vietin Virolahdella ja haminalainen olen ollut vuodesta 2003. Pohjois-Kymenlaakson Sairaalanmäki on tuttu työpaikka vuosien varrelta ja tällä hetkellä työskentelen Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa.

Sote-alalla olen ollut vuodesta 2014, ja kaikkiaan hyvinvointi- ja hoitoalalla vuodesta 1998. Sote-asiat ovat siis luonnollisesti lähellä sydäntäni, ja ihmisen hyvinvointi on minulle kaikki kaikessa. Luottamustehtäviä on kertynyt vuosien varrella jonkin verran, ja tällä hetkellä toimin Haminan Kokoomusnaiset ry:n sihteerinä ja Kymenlaakson käräjäoikeuden lautamiehenä. 

Miksi äänestäisit hoitoalan osaajaa aluevaltuustoon? Olen idearikas, avoin, reipas ja tartun epäkohtiin herkästi. Minusta saat mainion aluevaltuutetun, sillä myös meitä sote-alan osaajia tarvitaan alueellisessa päätöksenteossa.

Palvelujen saavutettavuus tulee olla mahdollisimman lähellä perheitä, se on yksi aluevaalien kärkiteemoistani. Terveydenhuollon on oltava kestävää ekologisesti, taloudellisesti, eettisesti sekä sosiaalisesti. Yksi tärkeä osa-alue tässä on sairaanhoitajapulan ratkaisemisen priorisointi.

Teemoja, jotka ovat minulle myös tärkeitä, ovat pelastustoimi ja digitalisaatio. Pelastuslaitos on ensihoidon ja avun ensimmäinen lenkki. Sitä ei aina tule ajatelleeksi. Digitalisaation avulla voidaan tuottaa monipuolisia sote-palveluita kuntalaisille ja näiden palveluiden painoarvo vain kasvaa tulevaisuudessa.

Politiikkaa tulee tehdä avoimesti ja näkyvästi. Kustannukset eivät saa karata käsistä. Myös kaikenkattava ja rakentava yhteistyö on avainasemassa hyvinvointialueen menestymisen tiellä. Kaiken keskiössä on kuitenkin muistettava ihmisen hyvinvointi, vauvasta vaariin.